Laserbehandelingen mannen

Laser ontharen voor mannen

Ook mannen voelen zich tegenwoordig prettiger zonder wilde haardos op hun lichaam. Laser ontharen van de buik en het weg laseren van rughaar zijn veelvoorkomende behandelingen. Er is ook veel vraag naar een gladde, haarvrije huid op de oksels, baardstreek. Heb je last van ingegroeide haren en ontstekingen? Dan is laser ontharen in veel gevallen de beste oplossing.

Laserontharing is een zeer veilige en effectieve aanpak van ongewenste haargroei. De gecombineerde Clarity II-laser (Nd:Yag en Alexandrite) is een absolute doorbraak op het gebied van permanente ontharing. Het is de krachtigste ontharingslaser die op dit moment bestaat. Vanwege de gecombineerde lasermogelijkheden kan zowel de lichte als de gekleurde huid optimaal behandeld worden. 

Definitief resultaat

Naast dikke haren verwijdert deze laser ook definitief dons- of dunne haartjes. We gebruiken precies de juiste energie die nodig is om elk lasershot goed te laten doordringen in het haarzakje. Samen met een evenwichtige behandeltijd zorgt dit voor optimaal resultaat. De Clarity II geeft precies de juiste warmte af, waardoor het haarzakje definitief vernietigd wordt. Dit in tegenstelling tot andere lasers, die vaak onvoldoende warmte afgeven waardoor het haartje terug kan groeien.

Minder pijnlijk

Tijdens de behandeling meet de Clarity II constant de temperatuur van de huid. Als deze te warm wordt, schakelt de laser zich automatisch uit. Daardoor is verbranding uitgesloten. De geïntegreerde koeling blaast koude lucht op de huid, waardoor de prikjes van de laser nauwelijks voelbaar zijn. De behandeling is hierdoor minder pijnlijk vergeleken met de meeste andere lasers. 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Bij Studio Dila hechten we veel waarde aan eerlijke voorlichting. Helaas is het eindresultaat van laserontharen niet volledig kaal en nooit meer hoeven scheren.

Haren groeien in verschillende haargroeifases. Alleen het haar wat zich in de actieve groeifase bevindt, bevat voldoende pigment en bloedtoevoer om het laserlicht volledig te absorberen. Deze haarzakjes zullen effectief vernietigd worden tijdens de behandeling. Haren groeien echter nooit tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus met haargroeifases opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een tussenpoos van 4 tot 8 weken.

Afhankelijk van het huidgebied zijn gemiddeld tussen de 4 en de 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het te behalen resultaat is zeer afhankelijk van bepaalde factoren zoals leeftijd, hormonale en erfelijke factoren van de haargroei. Het eindresultaat van het laserontharen is haarvermindering tot maximaal 85%. Volledig kaal en nooit meer scheren is helaas een onrealistisch resultaat wat niet behaald kan worden. Echter bij een sterke hormonale of erfelijke aanleg voor haargroei, kan het zijn dat er minder dan 85% vermindering wordt bereikt. Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe haarzakjes worden geactiveerd en donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Bepaalde factoren zoals hormonale invloed, aanleg of medicijngebruik kunnen dit beïnvloeden. Afhankelijk van de oorzaak van de haargroei en het gebied zijn onderhoudsbehandelingen dan nodig om het resultaat te behouden. Na het behandeltraject worden er onderhoudsbehandelingen geadviseerd om het behaalde resultaat te behouden. Met name in het gelaat komen vrouwen vaak 3-4 keer per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling.

De huid voelt na de behandelingen glad aan en huidirritatie door scheren of harsen neemt af, omdat je veel minder hoeft te scheren. Dit resultaat merk je al snel, omdat na elke behandeling de meeste haren zullen uitvallen. 

De Clarity II-laser biedt superieure verstelbaarheid en controle,
die de omliggende huid beschermt tijdens ontharing.