Huidaandoeningen

(Acné) Rosacea

Acné rosacea is een huidaandoening waarbij sprake is van roodheid van het gezicht, met zichtbaar uitgezette bloedvaatjes, puistjes en bultjes. Bij acné rosacea ontstaan terugkerende aanvallen van roodheid en ontstekingen van de huid. Deze huidaandoening verschilt van couperose, bij couperose is geen sprake van ontstekingen van de huid.

Behandeling acné rosacea

Heb jij last van acne rosacea en wil je ervan af? Er bestaan goede behandelingen om dit probleem aan te pakken. Daarvoor is eerst een grondige huidanalyse nodig. Daarna bespreken we de behandelmogelijkheden en welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

Clarity II-laserbehandeling

De Clarity II-laser is een ideale laser om zowel roodheid als ontstekingen van de huid te behandelen. Behandeling met deze laser is zeer doeltreffend bij mensen met acne rosacea. In tegenstelling tot andere lasers kan de Clarity II ontstekingen aanpakken. De extreme korte pulse (1000 keer korter dan 1 ms) en de lage energie breken chronische ontstekingen af, waarna het lichaam ze opruimt. Door de constante temperatuurmeting is deze laser 100% veilig voor de huid. Hij is geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypes.

Het doel van de behandeling is het onder controle krijgen van de acne rosacea, het verbeteren van de huidconditie zodat de acne rosacea niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekens en/of rode/bruine vlekjes te herstellen.