Huidaandoeningen

Acné

Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Acne wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen.

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die op iedere leeftijd voorkomt, zowel bij mannen als bij vrouwen. Acne komt meestal voor in het gezicht, rug, borst of schouders. Kenmerkend voor acne is een combinatie van een vette en glimmende huid, kleine witte bultjes of zwarte puntjes, rode pukkels met of zonder gele puskopje en de restjes die achterblijven van de acne (littekens).

Diagnose en onderzoek

Tijdens het intakegesprek wordt door onze specialist gekeken naar de specifieke huidklachten en naar de kenmerken van de acne, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen.

We krijgen allemaal wel eens in ons leven te maken met acne. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Acne ontstaat door de verstopping van talgklieren en komt dan ook vooral voor op plekken waar we veel talgklieren hebben, zoals in het gezicht en op ons bovenlichaam. Onbehandeld kan acne ook vervelende littekens veroorzaken.

Voor de behandeling van acne en acnelittekens, ben je bij Studio Dila aan het juiste adres. Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot hevige acne. Studio Dila heeft een tal van behandelmogelijkheden, tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen met jou welke behandeling geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat.

Het doel van de behandeling is het onder controle krijgen van de acne, het verbeteren van de huidconditie zodat de acne niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekens en/of rode/bruine vlekjes te herstellen.

Tips tegen acné

Veel mensen ervaren acne als zeer hinderlijk en cosmetisch storend in hun dagelijks leven. Acne kan bovendien blijvende littekens achterlaten. Een goede behandeling van acne kan de vorming van littekens voorkomen. Laat uw acne daarom tijdig behandelen. Bij studio dila behandelen wij  verschillende therapieen:

01/

Blijf ervan af! Hoe verleidelijk het ook is om te gaan knijpen, probeer het echt niet te doen.

02/

Stip de pukkel aan met een product op basis van Benzylperoxide en/of Salicylzuur. Benzylperoxide doodt de acnebacterie waardoor de puist sneller zal uitdrogen, Salicylzuur heeft een talg oplossende en ontstekingsremmende functie waardoor de ontstekingsreactie afneemt.

03/

Als je toch gebruik wilt maken van make-up kun je het beste kiezen voor een minerale foundation. Een minerale foundation zoals Lycogel sluit de huid niet volledig af, waardoor de huid wordt voorzien van zuurstof. Hierdoor verstopt de huid niet, ideaal voor de acnehuid.

04/

Kom langs. Als je wilt dat je acne wordt behandeld, kun je bellen en vaak op de dag zelf langskomen, zodat we je kunnen helpen.