Huidaandoeningen

Striae

Striae is een veelvoorkomende vorm van littekenweefsel, ook wel groeistrepen, striemen of huidstriemen genoemd. Het zijn parallel aan elkaar lopende rode of paarse strepen. Na verloop van tijd kan striae wit, grijs of beige-achtig van kleur worden. 

Bij striae is het onderhuidse bindweefsel als het ware gescheurd. Dit komt voor op plaatsen waar de huid in korte tijd snel is opgerekt, bijvoorbeeld op de buik, billen, heupen, borsten en benen. Mogelijke oorzaken zijn: een groeispurt, zwangerschap, gewichtstoename, snelle spierontwikkeling of het syndroom van Cushing.

Striae is een onschuldig huidprobleem. Het kan geen kwaad. Het scheuren van je bindweefsel klinkt misschien heftig, maar je merkt hier niks van. Striae kan in de beginfase wel gepaard gaan met jeuk. Dit is een seintje van je huid dat het de snelle groei niet aankan. 

Striae behandeling

Wilt u uw striae laten verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie. Onze huidtherapeuten maken hierbij gebruik van de Clarity II lasertechniek. Dit is de meest innovatieve laser op het gebied van huidvernieuwing en geeft het beste resultaat bij het behandelen van striae. In een seconde brandt het laserlicht ruim honderd minuscule gaatjes in de huid waardoor de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor verbetert de huidstructuur, wordt de huid strakker en komt de originele kleur van de huid terug.

De structuur van de huid zal door de laserbehandeling verbeteren, waardoor de striae verminderd wordt.